Форум за туризъм и пътешествия

Форум на портал "Нашето отечество България"
Дата и час: 13 Окт 2024 09:09

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Витоша - хижа "Планинарска песен"
МнениеПубликувано на: 02 Дек 2009 23:24 
Администратор
Аватар

Хижа "Планинарска песен". Качвам темата и тук с цел споделяемост, нова информация и обсъждане. Тази информацията е от 15 ХІ 2009г.
Хижа "Планинарска песен" е една от малкото на Витоша, чиито хижари са намерили пари за ремонт и нови мебели. Лично на мен винаги ми е приятно, когато видя системно и добро отношение на стопани към собственост/тяхна или чужда - не е важно/. След няколкото прекрасни, но изоставени хижи, потънали като мъртви в забвение, които видях през този ден, видът на "Планинарска песен" направо ме стопли.
Предната фасада:
Изображение

И задната:
Изображение

Хижа "Планинарска песен" се намира на 1695м. надморска височина с GPS координати N 42˚ 36’ 08.9” E 23˚ 15’ 12.0”. Разполага с 27 легла, които са в стаи по:
1ст. с 2л.
2ст. с 4л.
2ст. с 5л.
1ст. със 7л. Отопляват се на ток с радиатори и печки.
WC и баня - общи.
Нощувка - 10лв.
В събота и неделя хижата предлага супи и скара. Освен това, всеки може да си носи храна и напитки. Навън има барбекю, което може да бъда използвано.
Тел. за контакти - 857 48 58 - Васил, Виолета.
За посещение през работната седмица е необходимо да се обадите предварително!
Двете помещения на столовата:
Изображение

Изображение

Стаите:
Изображение

Изображение
В непосредствена близост до хижа "Планинарска песен" са хижите "Борова гора", която работи и "Боерица*", която не работи.
*Хижа "Боерица", която не работи няма нищо общо с близкия до нея х-л "Боерица", който работи.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Витоша - хижа "Планинарска песен"
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2014 20:34 

Много симпатична хижа. Не съм преспивала там от ученическите си години, когато пускахме кучето ми да се пързаля по покрива и да пада в преспата долу. Мили спомени...Последните години, когато съм се разхождала и съм попадала там, винаги е имало какво да се похапне и то доста вкусно. Хора не липсват, хижарите са мили. Веднъж се обадих по телефона да запазя стая за мен и една приятелка. Попитах може ли да си резервирам стая за двама. Хижарката ми отговори, че може и ме помоли да си носим презервативи :D беше забавно, когато обясних, че ще бъдем две хетеросексуални женски ;) Така и не отидохме там. ;) Препоръчвам хижата на влюбените двойки, които искат да се усамотяват в приказна горска къщичка :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа