Преди време посетих едно от най-красивите кътчета в България - Странджа. Странно е, че не съм обикаляла повече из планината при положение, че толкова често ходя на море по южното Черноморие ! Трябва да си призная, че надмина всичките ми очаквания.
Отседнахме в китното селце Бръшлян, сгушено сред вековните гори на Природен парк Странджа. Тук сякаш времето беше спряло. По калдъръмените улички се пренасяш назад във времето. Възрожденски къщи се издигат от двете им страни. Но не само архитектуата ме впечатли , а и районът - природата е изключително красива. За разлика от другите планини като Рила и Пирин, Странджа е по - ниска, хълмиста, но притежава свой собствен чар. Уникалната растителност придава на планината леко екзотичен вид. Тук могат да се видят тъмнозелените листа на зелениката, контрастиращи с ярките й цветове. Многобройни реки пресичат планината и образуват закътани сред буйната растителност меандри. Направихме няколко разходки до околните села Звездец и Стоилово. В близост е защитената местност "Велека", откъдето минава река Велека.
Препоръчвам планината на всеки, който не е бил там

Само се пазете от кърлежи !!!

-

-